5 lömska fällor att undvika som tunnhårig!

I denna artikel fokuserar vi på vanliga fällor som är lätta att ramla ner i om man är i en position i ens liv där håravfall och tunnhårighet tynger.

1. Utvärtes produkter mot håravfall

Lotions, krämer, serum… De säljs ofta med överdrivna försäljningsargument och är nästan uteslutande baserade på hörsägen och förhoppningar. Det är inte ofta produkter på marknaden levererar i förhållande till hur de säljs in, så ta allt snack om håråterväxt med en nypa salt och köp inte dyra produkter, utan att först ha undersökt vad de baseras på. Tänk också på att ditt hår på huvudet lätt suger upp det du försöker få ner via hårbotten till hårsäckarna, och att skalpens överhud är byggd för att förhindra att okända ämnen tar sig in. Det är alltså lätt hänt att det mesta av den dyra flytande håravfallsbehandlingen du köpt inte når dit den är tänkt.

2. Piller och kapslar mot håravfall

Om du upplever att ditt hår gradvis blivit tunnare och fått strån med sämre kvalité så kan du mycket väl behöva komplettera kosten med koncentrerad näring i form av kosttillskott. Vi har valt att ta in Viviscal, ett av USAs mest populära kosttillskott för håret. Vad som utmärker denna produkt utöver lovord i media och stora försäljningsframgångar, med många återkommande köp från kunder, är de publicerade studier som produkten vilar på. Utöver flera noga utvalda ingredienser står komplexet AminoMar ut extra mycket och levererar tillsammans med övriga molekyler i formulan en hårnäringstablett som många upplever hjälper vid håravfall, tänk på att låta 6 månaders bruk få ske innan utvärdering för det tar nämligen tid att se resultat!

Vi vill poängtera att genetiskt håravfall, hos män som krypande vikar och måne, eller hos kvinnor som en mer diffus tunnhårighet på hjässan med start från mittbenan och ut mot sidorna, ofta behöver mer än bara hårnäring och vi säljer inte vår tablett som en mirakelkur, men likväl, uppskattad är den!

Läs mer om Viviscal kosttillskott här:

3. Hårtransplantation

De kirurgiska framstegen inom detta område har utvecklats väl sista 10 åren men i takt med att det växer upp fler och fler kliniker som endast erbjuder FUE och till ofta attraktiva priser måste man som konsument ta ett steg tillbaka och fundera på om denna komplexa och tidskrävande operation är något man vill köpa på rea. Visst finns det kliniker som tar ut en oskälig summa för arbetet, men betänk att en hårtransplantation inte är som att köpa en bil. Du får inte exakt samma behandling och ej heller samma resultat överallt. Vissa kirurger är erfarna och välkända medan andra saknar gedigna referenser. Gör därför ordentligt med efterforskningar om olika kliniker och välj inte första bästa. En varningslampa är de som använder "kampanjpriser" eller lägger upp bilder på operationer men sällan resultaten efter 6-12 månader. Du har inte råd att slösa med hårsäckarna!

Alla som vill genomgå ett ingrepp för att få mer hår måste först ta reda på var det existerande håravfallet är på väg. Ett ingrepp kanske inte räcker och då behövs det finnas en långsiktig plan som tar in detta i beräkningen. Hur mycket hår kan du flytta från nacken och från sidorna innan det sinar? Hur mycket hår kommer du behöva då hjässan ofta blir tunnare och tunnare med åren? Du behöver också bilda dig realistiska förväntningar och inte drömma dig iväg. Många kliniker hjälper sina potentiella kunder med att lägga upp en sådan här plan, och det är bra - men du behöver kunna en del själv innan du ger dig i kast med dem för annars vet du inte vad som stämmer och vad som är försäljningssnack.

Och slutligen, vi får ofta frågor om våra populära hårfiber-produkt Toppik kan användas i transplanterat hår, svaret är ja! Du ska däremot fråga din klinik när du efter ingreppet kan börja använda Toppik Hårfiber för ofta vill de att man väntar någon månad eller så efter ingreppet.
Läs mer om Toppik hårfiber här:

4. Hårlaser och LED-ljus

Det finns hjälmar, kammar och nu också kepsar. Fyllda med ljus som utlovar mirakel, men sällan ser du bra före- och efterbilder. Man kan undra varför. Studier med framförallt laserljus finns och de påvisar positiv effekt på håret - men behandlingen är på livstid och den stora risken är att investera i en produkt som inte är tillräckligt kraftfull. De billiga enheterna för några tusenlappar är skräp. Vill man ha en ordentlig produkt så välj en hjälm eller keps för 6000 och uppåt, och fokusera mest på laserljus framför LED om du måste välja.

Vi rekommenderar inte kurer på salong där man betalar många tusenlappar per år för något som billigare och bekvämare kan göras hemma.

5. PRP-metoden

Med hjälp av en enkel centrifug och ett s.k. PRP-kit kommer ditt blod separeras och förgyllas. Sen får du tillbaka en del av det genom injektioner i hjässan. Metoden finns nu överallt och priset för att köpa en PRP-behandling mot håravfall kostar tusentals kronor - men fungerar det? Än så länge så finns det bara ett fåtal kliniker i världen som har kunnat prestera övertygande bildbevis för att PRP faktiskt är värt besväret, och pengarna! Detta betyder dock inte att alla som erbjuder PRP mot håravfall vet vad dom gör och ytterst få är specialiserade.

Vårt råd: Först efter att övertygande bildbevis från tidigare resultat presenterats, ett bra paketpris satts ihop (du måste göra dessa behandlingar flera gånger per år) samt att det existerar många positiva omdömen online gällande den aktör du pratar med, undvik och leta vidare!

Metoder som faktiskt funkar

Det finns välbeprövade metoder som faktiskt fungerar, för att motverka och förebygga tunnhårighet. Allt från snabba lösningar som syns direkt, som Toppik hårfiber. Till mer långsiktiga lösningar som att se över kost och livsstil.

Läs mer om vad du kan göra för att motverka tunnhårighet här:

Har du själv erfarenhet av att hamna i dessa fällor, eller har du hamnat i andra liknande fällor? Dela gärna med dig av dina erfarenheter bland kommentarerna nedan.

Kategorier: Hårkunskap

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN