Behandla håravfall hos gravida kvinnor

I samband med graviditet är det mycket vanligt att drabbas av håravfall och tunt hår. Många kvinnor som är gravida eller nyblivna mammor brukar oroa sig för detta. En del undrar om det är något övergående eller permanent. Men det som de alla flesta undrar är: “hur behandlar jag mitt håravfall i samband med graviditet?”. Därför har vi satt ihop en lista för dig som oroar dig för att få tunnare hår i samband med graviditet och vill behandla håravfallet, innan det blir för stort.

Viktigt att ta reda på orsak

Att drabbas av håravfall i samband med graviditet ä som sagt mycket vanligt. Med det sagt är det alltid viktigt att ta reda på exakt vilken orsak det är som gör att du tappar håret. Det kan vara på grund av graviditeten, men det kan även bero på något mer allvarligt. Vet man inte orsak, då vet man heller inte vilken metod man bör använda.
Läs mer om vilka de vanligaste orsakerna till håravfall är här.

Välja rätt metod för att behandla håravfall hos gravida

När orsaken till håravfallet hos dig som är gravid eller nyligen fött barn är fastställd, först då kan du börja tänka på vilken behandling du bör genomgå för att behandla ditt håravfall du fått i samband med din graviditet. Nedan har vi listat några av metoderna som finns, tillsammans med lite vägledande kommentarer.

Rogaine till gravida

Läkare skriver ibland ut minoxidil (Rogaine) om hårtillväxten inte återgår till det normala efter graviditeten. Detta läkemedel anses dock inte säkert för användning under graviditeten, samt har en rad med andra biverkningar.

Kosttillskott till gravida

När det gäller tillstånd som hypothyroidism (minskad utsöndring av sköldkörtelhormon) eller järnbrist, då kan kosttillskott som Viviscal hjälpa till med att få igång återväxtcykeln igen, genom att återställa dina nivåer till det normala igen. Viviscal är ett mycket populärt kosttillskott för att behandla håravfall hos gravida och du hittar det här:

Åtgärda håravfall snabbt och enkelt - utan biverkningar

Om du vill ta tag i problemet med detsamma, kan en kosmetisk lösning vara svaret. Hårfiber från Toppik är skonsam för håret och fungerar lika bra för kvinnor som män. Det är också säkert att använda under graviditeten.
Du hittar Toppik hårfiber här:

Behandla hårsjukdomar under graviditet

Majoriteten av behandlingar för andra tillstånd, som androgen alopeci, rekommenderas inte under graviditeten. Din läkare kan föreslå att du provar en laserbehandling på låg nivå (LLLT), som använder röda ljusvågor för att stimulera hårväxt, i stället för att ta mediciner. Kontakta din läkare för att få en korrekt bedömning om hur just du bör behandla din hårsjukdom i samband med att du är gravid.

Hur åtgärdar jag håravfall efter födseln?

Vissa mediciner är säkra när man ammar, medan andra inte är det. Rogaine anses till exempel inte vara säkert om du ammar. Rogaine är något du kan börja med först efter att du har slutat amma. Toppik hårfiber däremot är så pass skonsam att den går att använda både före, under och efter graviditeten.
Toppik hårfibrer hittar du här:

Håravfall vid graviditet

I samband med en graviditet händer det mycket i kroppen. Allt från hormonförändringar och järnbrist till problem med sköldkörteln är vanliga. Vad de här diagnoserna har gemensamt är att de kan orsaka håravfall.
Lär dig mer om hur man kan drabbas av håravfall under graviditet här.

Din bästa resurs är alltid din vårdcentral för att hjälpa dig att väga fördelar och nackdelar med de olika behandlingsalternativ.

Har du själv erfarenhet av att behandla håravfall i samband med graviditet? Kommentera gärna nedan.

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN