Fakta om håravfall

Du kanske känner dig ensam om att tappa hår, men efter att ha tittat på statistiken hoppas vi att du kommer se att nästan alla påverkas av någon typ av håravfall under sin livstid. Lär dig mer fakta och statistik om tunt hår och håravfall. Vem vet, denna fakta kanske kan överraska dig.

Varför tappar man hår?

Det finns många anledningar till varför man blir tunnhårig eller tappar sitt hår. Det kan bero på allt från hur du lever ditt liv och dina ärvda gener till mediciner och allvarliga sjukdomar. Vissa är mer allvarliga än andra.
Läs mer om vilka anledningar det finns till att du tappar håret här:
Varför tappar jag mycket hår

Hur många kvinnor och män drabbas av håravfall?

Runt om i världen upplever cirka 60 procent av männen och 50 procent av kvinnorna någon form av håravfall.

Hur många hårstrån tappar man varje dag?

Alla tappar hårstrån varje dag, vanligtvis är det runt 50 till 150 strån som håret släpper varje dag. Detta är inget som vanligtvis märks. Det är först när man tappar det dubbla som det börjar märkas.

Myter om håravfall

Myterna om tunt hår och håravfall finns det många av. Men vad är det egentligen som är sant och vad är misstolkningar eller rena lögner? Vi har listat de vanligaste myterna om tunt hår och håravfall här:
Vanliga myter om håravfall

Håravfall i samband med graviditet?

Det är vanligt att kvinnor tappar ca 100 hårstrån varje dag. Ca 1-5 månader efter graviditeten drabbas drygt 40% av att de tappar väldigt mycket mer hår än innan. Det kan vara så mycket som 500 hårstrån varje dag.
Läs mer om håravfall och tunt hår i samband med graviditet här:
Håravfall under graviditet

Påverkar klimakteriet håret?

Cirka 40% av alla kvinnor i klimakteriet tappar mycket hår. Detta beror på att hormonnivåerna i kroppen genomgår en förändring.
Läs mer om hur klimakteriet påverkar håret här:
Hälsotillstånd som gör att kvinnor kan tappa hår

Vilken är den vanligaste metoden för att bli av med håravfall?

För att ta itu med håravfall är det vanligaste att ta någon form av kosttillskott eller produkt. Men det finns även många andra metoder som kan hjälpa mot håravfall.
Läs mer här:
Bli av med håravfall

Har du fler fakta och statistik för tunt hår och håravfall? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Kategorier: Hårkunskap

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN