Frisyrer för kvinnor med tunt hår

Att ha fantastiskt hår behöver inte vara en omöjlighet bara för att du har tunt hår. Tricket är att ha en frisyr som verkligen funkar med tunt, fint hår, som inte motarbetar det. Med fel frisyr kan tunt, fint hår se skadat, platt och livlöst ut. Den rätta frisyren kommer att förvandla håret, ge volym och lyft så att det ser friskt och fylligt ut. Fortsätt att läsa för att få veta mer om vårt urval av de bästa frisyrerna för kvinnor med tunt hår och håravfall.

Förslag på bästa kvinnliga frisyrerna för tunt hår

Nedan listar vi de frisyrerna som passar bäst för kvinnor som är tunnhåriga, har tunt hår, fint hår eller håravfall.

Rufsig bob

Rufsig Bob är en kort frisyr för tjejer med tunt hår, som är mycket populär. Lätt uppklippning på tunt, fint hår med självfall ger snygg och rufsig volym. Be om en asymmetrisk bob där uppklippning görs med kniv, det ger en modern och trendig känsla åt frisyren.
För extra volym – styla med en djup sidbena.

Tips: då kvinnligt håravfall ofta börjar vid benan kan en djup sidbena ibland kännas jobbig. Här rekommenderar vi Root Touch Up, som gör att du enklare kan dölja ett tunnare hår.

Root Touch Up hittar du här:

Lob

Den här axellånga frisyren passar väldigt bra för tunna och fina hår. Med luggen dragen åt sidan ramas ansiktet in. Samtidigt som den lätta, utskurna uppklippningen ger rörelse och volym åt längderna.

Långt med lätt uppklippning

Tunt, fint hår behöver inte nödvändigtvis betyda kort hår! Om du som kvinna längtar efter sjöjungfrulångt hår, sikta på en lätt och luftig uppklippning som görs med kniv. Med den här typen av fjäderlätt uppklippning får längderna textur och rörelse utan att håret ser platt ut upptill eller att det tunna, fina håret ser skadat och stripigt ut.

Långt uppklippt med lugg

Den här frisyren har vi sett överallt senaste tiden – och vi älskar den! Rufsig uppklippning med klippta, tvära toppar gör det enkelt att styla frisyren med locktång eller låta det självtorka för en mer ”beachig” känsla (perfekt på sommaren!). Luggen ger en snygg inramning, form och stil åt frisyren.

Kort pixie

Om du känner dig tunnhårig, be din frisör klippa en kort variant av en Pixie frisyr. Det kommer att få håret att se både tjockare och fylligare ut, plus att det är en frisyr som är enkel att styla. Det är även ett bra alternativ när håret blivit skadat av alltför mycket styling och måste klippas av.

Tips: få håret att se mer fylligt ut med hjälp av Toppik Hårfibrer. Det är snabbt, smidigt och enkelt att applicera.
Toppik hårfiber hittar du här:

Stylingtips för kvinnor

Även om man har klippt håret till en bra frisyr, så behöver frisyren hela tiden stylas för att hålla sig bra, fram tills nästa klippning. Vi har samlat alla våra stylingtips för tunt hår i en bra guide.
Läs vår guide om hur du kan styla ditt tunna hår här:
/styling-tunt-har/

Vilken kvinnlig frisyr till tunt hår tycker du själv bäst om? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Taggar: Frisyr |

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN