Frisyrer för män med tunt hår

Att ha tunt hår som man eller att som kille lida av håravfall behöver inte innebära att du måste raka bort allt hår på huvudet, tvärtom faktiskt. Tack vare männens allt större intresse för hårvård, så har marknaden för manliga hårvårdsprodukter ökat mer och mer för varje år. Detta innebär att oavsett vad för hårtyp eller hårproblem du än har, så finns det i princip nästan alltid en frisyr som passar just dig och dina behov.

Förslag på bästa manliga frisyrerna för tunt hår

Nedan listar vi de frisyrerna som passar bäst för killar och män som är tunnhåriga, har tunt hår eller lider av håravfall.

Rufsig frisyr

Den rufsiga frisyren är en av de vanligaste frisyrerna bland killar och män som har tunt hår. Gör du rätt så kan du med den rufsiga frisyren ofta dölja de tunnhåriga ytorna på ett enkelt sätt. Du kan med fördel dessutom komplettera med hårpulver, för att få håret att se tätare ut.

Kort på sidorna

Genom att ha kort hår på sidorna, men lite längre hår mitt på huvudet, kan du skapa en visuell effekt av att håret ser tjockare ut än vad det egentligen är.

Längre hår mitt på huvudet

Som ovan kan man ha kortklippt hår på sidorna av huvudet, men välja att istället för att bara ha lite längre hår mitt på huvudet, som fortfarande är kort, kan man välja att ha ännu längre hår mitt på huvudet.
Det är inte alla med tunt hår som lyckas med den här frisyren, då det manliga håravfallet brukar ge höjda vikar längst hårlinjen. Men lider du av fläckvis håravfall mitt på huvudet och kan få lite länge hår, då kan du få till frisyren.

Fördelen med den här frisyren är att du kan få mer volym på håret och ge mer variation, då den här frisyren går att variera i större utsträckning. Du kan välja att ha den här frisyr antingen slickat bakåt, bakåt med volym eller på sidan.

Snaggat

Vill du flytta fokus från håret och mer mot ansiktet är snaggat hår en enkel lösning. Snaggat hår går att ha allt från någon enstaka millimeter upp till flera millimeter. Hur mycket du väljer att snagga håret är helt upp till dig och vad du själv känner dig bekväm i. Vissa väljer dessutom att inte köra en jämn snaggning över hela huvudet, utan ta en kortare längd runt om och en marginellt längre längd på huvudet.

Odla skägg

Skägg ger en mer mångsidighet till din look och är ett bra sätt att dra uppmärksamheten från tunt hår och höga vikar. Skägg hjälper dig även att få en mer markant haka och hjälper till att framhäva kindbenen.

Tips för att få till frisyren

Känner du att ingen av frisyrerna ovan passar? Då finns det andra tips på hur du kan göra för att få en snyggare look, trots att du har tunt hår. Som exempelvis att använda Toppik hårfiber
Läs våra tips på hur du gör för att styla till frisyren för tunt hår här:
Styling tunt hår

Vilken frisyr till män med tunt hår rekommenderar du själv? Kommentera gärna nedan.

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN