Håravfall hos kvinnor

Håravfall och tunt hår hos kvinnor är vanligare än vad man tror, men trots det kan kvinnligt håravfall kännas både jobbigt och frustrerande. Anledningen till håravfall hos kvinnor kan vara flera, orsakade av både lindrigare och mer allvarliga anledningar. Därför behöver man alltid ta reda på orsaken till hårtappet. Oavsett om håravfallet är tillfälligt, permanent eller återkommande, finns det olika alternativ på metoder du kan överväga som kan hjälpa.

Viktigt att reda ut orsak till håravfall hos kvinnor

Håravfall hos kvinnor är värt att undersöka av fler anledningar än dess inverkan på ditt fysiska utseende. Många tillstånd som leder till tillfälligt håravfall kan försvinna utan behandling eller genom att du gör enkla livsstilsförändringar. Medan andra tillstånd kan vara tecken på potentiellt permanenta håravfall eller hälsotillstånd. Vissa kan ändå reagera bra på behandlingar för att främja hårets återväxt, så att börja snarare än senare är att rekommendera.
Läs mer om olika orsaker till håravfall här:
Orsaker till håravfall

Hälsotillstånd som gör att kvinnor kan tappa hår

Håravfall som orsakas av hormonella förändringar, som graviditet och klimakteriet är mycket vanligare än vad man tror.

Telogen effluvium är ett hälsotillstånd som vanligtvis uppstår några månader efter att kvinnan har genomgått en förlossning och innebär att kvinnan tappar avsevärt mer hår än vad hon brukar göra.

Även klimakteriet är ett hälsotillstånd som gör att ca 40 % av alla kvinnor kan tappa håret, när de befinner sig där.
Läs mer om hur dessa hälsotillstånd påverkar håret här:
Hälsotillstånd som gör att kvinnor kan tappa hår

Sjukdomar som gör att man tappar hår

Ibland är det en sjukdom som gör att kvinnor tappar håret. Då det finns flertalet olika sjukdomar, både lindriga och mer allvarliga. Då olika sjukdomstillstånd kräver olika metoder, är det därför viktigt att ta reda på exakt vilken sjukdom det handlar om.
Läs mer om vilka sjukdomar som kan orsaka att kvinnor tappar håret här.
Sjukdomar som gör att man tappar hår

Motverka kvinnligt håravfall

Det finns många metoder som gör att du som kvinna kan motverka och förebygga håravfall och tunt hår. Det handlar främst om att ändra dåliga vanor, där bland annat Toppik hårfiber, styling, kost och meditation är några av metoderna.
Läs mer om hur du kan motverka kvinnligt håravfall här:
Motverka kvinnligt håravfall

Har du erfarenhet? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN