Hur får man tjockare hår?

Fler och fler människor ställer sig frågorna; Hur får man tjockare hår? Hur får man håret att se tjockare ut? För vem har inte drömt om att ha tjockt och fylligt hår med volym? Istället för tunt och kort hår med fläckar som många tvingas dras med?

Ta del av tipsen nedan för att få veta hur du får ett tjockare hår. Men också hur får man hår att se tjockare ut, få mer volym och bli fylligare.

Varför har vissa tunt hår?

Det finns många yttre faktorer som kan påverka ditt hårs tunnhet, som att använda för mycket av värmeredskap som hårfönar, plattänger och locktänger. Alla dessa redskap skapar stress för ditt hår och kan leda till torrt och tunt hår.

Tyvärr finns det även inre genetiska faktorer som kan påverka kvaliteten och tjockheten på ditt hår. Dessa har du en mindre påverkan över. Detta behöver inte betyda att det är omöjligt för dig att få ditt hår att se tjockare ut!
Läs mer om varför vissa har tunt hår här:
Orsaker till tunt hår

Enkla tips för att få tjockare hår

Lyckligtvis finns det enkla tips på hur man kan få tjockare hår eller få håret att se tjockare och mer fylligt ut.

Massera hårbotten

Att massera hårbotten är en naturlig och enkel metod som kan förbättra din hårväxt och få ditt hår att växa tjockare. Enligt en vetenskaplig studie om hårtillväxt, kan en enkel och daglig hårbottenmassage på så kort tid som 4 minuter, hjälpa hårtillväxten och få ditt hår att växa snabbt och tjockare.

Genom att massera hårbotten med hjälp av fingrarna eller en massageborste stimuleras blodflödet till hårsäcken som får mer näring och syre, vilket hjälper håret att växa snabbare. Men det bästa av allt; det visar sig att enbart 24 veckor av massage i hårbotten ledde till ökad fyllighet och tjockhet i håret.

Toppik hårfibrer

Toppik hårfibrer är det populäraste sättet för att få ditt hår att se fylligare och tjockare ut. Det ger också direkta resultat. Du kan snabbt, enkelt och billigt applicera Toppik hårfibrer genom att spraya eller skaka ut hårfibrerna jämnt över tunna områden i ditt hår.

Som ett avslutande steg kan du applicera Toppik FiberHold spray för att få en bättre fasthållning som klarar även de tuffaste förhållanden. Hårfibrerna fäster sig på dina hårstrån och får ditt hår att naturligt se tjockare ut. Toppik hårfiber, till skillnad från billiga hårfibrer, ser naturliga ut i håret. Ingen kommer märka att du har hårfibrer i håret. Toppiks hårfibrer skadar inte heller ditt existerande hår.
Toppik hårfibrer hittar du här:

Styla med hair thickening serum

Genom att använda hair thickening serum som Toppik Hair fattener kan du snabbt och enkelt tillföra en ökad volym och tjockhet till torrt och tunt hår. Med en formula som innehåller keratin lyfts varje hårstrå upp för att ge ökad volym och tjockhet såväl som hälsosamt och friskt hår. Den är också fri från parabener och sulfater. Du kan med fördel använda fön-tekniken ovan för att ge extra volym.
Du hittar Toppik Hair fattener här:

Föna håret upp och ner

En enkel och billig styling metod som ger resultat. Att föna håret upp och ner är enkelt. Böj dig framåt, så håret hänger löst framför ansiktet. Börja sedan föna från hårrötterna och fortsätt ner till ändarna. Detta ger direkt ökad volym och får ditt hår att se tjockare ut.

Hårförlängning

Att använda hårförlängning med löshår kan snabbt ge längre och tjockare hår. Däremot kan det kosta en del, men framför allt kräva en ökad skötsel av håret. Det finns billigare alternativ med clips som man kan fästa på håret. Men det kräver oftast att man tar av den dagligen innan man ska sova. Detta ökar risken för att du drar loss hår eller orsakar skada för ditt hår.

Längre varande löshår som kan hålla från ett par veckor till ett par månader. Detta kräver dock oftast professionell insättning och är oftast betydligt dyrare.

Hårtransplantation

Hårtransplantation är en behandling som kan ge permanenta resultat av tjockare och fylligare hår, men det är kostsamt och det kräver ett kirurgisk ingrepp. Det krävs dessutom stor precision för att transplantera hårsäckar från områden där håret är tjockare, till områden där ditt hår är tunnare. En hårtransplantation ger permanent resultat, men resultaten kan variera och ingreppet är inte helt smärtfritt.
Läs mer om hårtransplantation här:
Allt du behöver veta om hårtransplantation

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig att besvara frågan: Hur får man tjockare hår? Vilka tips har funkat för dig?

Har du några egna tips för att få ditt hår att se tjockare ut?

Dela gärna med dig av vad som funkat för dig i kommentarerna nedan!

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN