Motverka tunt hår och håravfall

För dig med fint hår, tunt hår eller håravfall finns det flertalet metoder du kan använda dig av för att motverka tunt hår och håravfall. När du ska motverka håravfall och tunt hår finns det några enklare metoder som du kan ta till. Där du inte behöver genomgå metoder med kirurgiska ingrepp, som exempelvis hårtransplantation för att motverka håravfallet. Nedan har vi gjort en guide till dig på enklare metoder, som fortfarande kan motverka tunt hår.

Orsaker till håravfall

Orsakerna till att man tappar hår finns det många av. Vissa orsaker är mer vanliga än andra. Vilken metod du ska använda för att motverka ditt håravfall skiljer sig, beroende på vad den grundläggande orsaken till att du tappar hår beror på. Det är viktigt att du tar reda på vilken som är den grundläggande orsaken till ditt håravfall, för att kunna motverka det med rätt metod.
Läs mer om de vanligaste orsakerna till tunt hår och håravfall här:
Orsaker till håravfall

Tips för att motverka håravfall för män och kvinnor

Kom ihåg att håravfall är en naturlig process för både män och kvinnor och blir allt vanligare. Om du inte vill genomgå ett omfattande kirurgisk ingrepp i form av en hårtransplantation så kommer här nedan några enkla tips för att motverka håravfall samt att dölja tunnhårighet.

Förbättra din kost

För vissa människor kan något så enkelt som en förbättrad kost vara den bästa metoden för att motverka håravfall och leda till ökad hårtillväxt. Forskningen visar att ett ökat intag av protein, järn och vitaminer i din kost kan leda till ökad hårtillväxt och kan vara en enkel behandling för håravfall hos kvinnor och män.

Proteinrik mat

Ett ökat intag av proteinrik mat kan vara till hjälp för hårtillväxten. Så ät proteinrik mat som kött, kyckling, ägg eller vegetariska och veganska alternativ som tofu, kikärtor, bönor och nötter.

Järnrik kost

Att äta en järnrik kost är även något som bidrar till en ökad hårtillväxt, där spenat och broccoli är goda exempel på mat som kan tillföra din kropp järnet du behöver. Håravfall på grund av järnbrist brukar oftast resultera i att hela håret tunnas ut snarare än i kala fläckar, så kallat fläckvis håravfall.

Vitaminrik kost

Glöm inte heller bort att ge kroppen de nödvändiga vitaminer den behöver för ett friskt och starkt hår.

Vitamin A, som finns i morötter sötpotatis och paprika.

Vitamin C, som finns i citrusfrukter, blåbär och kiwi.

Vitamin E, som finns i nötter, avokado och tomat.

Ibland kan det vara svårt att varje dag i veckan få i sig alla rätta näringsämnen. Därför rekommenderar vi världens mest sålda kosttillskott mot håravfall - Viviscal, som en svensk forskare ligger bakom.
Du hittar Viviscal kosttillskott här:

Minska din stress

Det sanna (och tråkiga) svaret till att motverka stressrelaterat håravfall - är att minska nivån på din stress. Meditation och sömn är där två viktiga faktorer.
Läs mer om hur stress kan påverka håret här:
Håravfall av stress

Meditation

Meditation hjälper för många att hantera sin stress, som i sin tur påverkar ditt håravfall. Att träna kroppen och sinnet till att hålla sig lugn i stressiga situationer kan ibland vara svårt att uppnå, men det kan förändra ditt liv och tankesätt. Genom att avsätta så lite som 5 minuter på att rensa dina tankar, andas och tänka på något som gör dig lycklig kan meditation hjälpa dig att bli mindre stressad.

Sömn

Sömn är ofta väldigt underskattat för din generella hälsa och kan ofta hjälpa mot stress. Sov minst 7-8 timmar varje natt, för att få bästa effekt.

Hårfibrer

Känner du att du inte har tid för att vänta på att ditt hår ska växa ut och vill ha en snabbare behandling för håravfall? Toppik hårfibrer kan användas som behandling av håravfall för män och kvinnor. Det ger en direkt och snabb lösning på dina hårproblem.

Ditt hår består främst av proteinet keratin. Toppiks hårfibrer är också gjorda av keratin. Det gör att fibrerna fäster sig på individuella hårstrån och får ditt hår att se naturligt tjockare ut. Behandlingen är såklart inte permanent, men döljer tunnhårighet och håravfall snabbt och skonsamt.
Du hittar Toppik hårfibrer här:

Har du erfarenhet av att motverkar tunt hår och håravfall? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Kategorier: Hårbehandlingar

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN