Välj rätt shampoo för tunt hår

Känner du dig överväldigad när du ska välja rätt bland shampoo och andra hårprodukter till dig själv? Det finns schampo för tjockt hår, krulligt hår, oljigt hår, produkter som ge volym, lyster och lyft - valen är oändliga. Men om du letar efter ett shampoo för tunt hår och håravfall, då kan det många gånger vara svårt att välja rätt. Därför har vi satt ihop en guide över hur du bör tänka och vilka ingredienser du ska leta efter, när du ska välja rätt schampo för tunt hår.

Välja shampoo - ingredienser att leta efter

Det första steget när du försäkrar dig om att göra det rätta köpet är att veta vilka ingredienser som kommer funka bäst för din hårtyp. För att hjälpa mot tunt hår, och få håret att se tjockare ut, vill du leta efter ett återfuktande och protein-packat schampo. Dessa egenskaper i schampot kommer hjälpa dig att revitalisera skadat hår och förhindra slitage, vilket betyder att håret kommer se hälsosammare och starkare ut. Med mindre slitage, kommer ditt hår framstå som att det växer snabbare.

Glycerin

Glycerin är en naturlig olja som hjälper håret att “låsa” fukt till ditt hår. Många schampon säger att de är “återfuktande”, när de i själva verket bara täcker håret och skapar en hinna, för att framstå håret att vara mjukare än vad det egentligen är. Denna hinna får ditt hår att väga mer, vilket gör att tunt hår kan se platt och oljigt ut. Om du har tunt hår, vill du att ditt hår låser in fukten för att se hälsosam och stark ut, utan att ge håret extra tyngd.

Keratin

I princip så kan alla dra nytta av att använda schampo som innehåller keratin-proteiner. Varför? För att keratin är en nyckelkomponent när det gäller strukturen i ditt hår. De bästa schampon för tunt hår har alla keratin-proteiner som hjälper till att återuppbygga hårstråna. Detta kommer göra att ditt en gång skadade hår, kommer se starkare och mer revitaliserande ut än någonsin.

Silikon

En annan viktig ingrediens att hålla utkik efter är vattenlöslig silikon. Precis som med glycerin, är silikon en effektiv återfuktare som klibbar sig fast på de skadade områdena på håret. Detta ger ditt hår en fylligare och mer skinande “look”, utan att få ditt hår att se fett ut. Nyckeln är att hitta ett schampo som använder sig av vattenlöslig silikon, för att förhindra uppbyggnad av restprodukter.

Bonustips: Om du använder ett schampo för tunt hår som innehåller silikon, kommer den återfuktande effekten inte avta, även efter du sköljt håret.

Polyquaternium-10

Om du har tunt hår, kan denna ingrediensen vara en riktig “lifesaver”. Polyquaternium-10 förbättrar hårets struktur genom att öka hårets volym och spänst. Plus att det hjälper att minska hårets statiska elektricitet, vilket kan vara ett problem för personer med tunt hår.

Tensider

Tensider som sodium C14-16 är ingredienserna i shampoo som hjälper till att ta bort smuts, olja och gamla restprodukter från ditt hår. Utan rätta tensider, skulle ditt hår se stripigt och oljigt ut. Tensiderna hjälper också schampot att löddra.

Panthenol

Panthenol är en form av vitamin B5 som agerar som en återfuktare när den adderas i hårprodukter. Likt glycerin hjälper pantenol att kapsla fukt i hårskaftet. Vi gillar denna ingrediens eftersom ordentligt återfuktat hår är mycket mindre troligt att att bli skört och skadat. Panthenol adderar också signifikant med glans till håret, vilket gör att det ser mer hälsosamt ut.

Volymschampo för tunt hår

Att hitta ett bra volymschampo är svårt, att vara tunnhårig och hitta ett volymschampo som passar är ännu svårare. För hur otroligt det än låter så kan faktiskt en hel del volymschampo tynga ner håret och du har tunt hår eller håravfall.
Lär dig mer om volymschampo här:
Volymschampo för tunt hår

Hur gör du när du väljer shampoo? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN