Styla lugg till tunt hår

Även om du har tunt hår eller är tunnhårig, så kan du absolut passa i lugg. Det gäller bara att styla luggen rätt. Här ger vi våra bästa tips på hur du stylar din lugg på bästa sätt.

Stylingtips för lugg till tunnhåriga

Lugg kräver lite extra styling på morgonen om den ska ligga korrekt. Följ dessa tipsen för att minimera styling-tiden så att du blir klar snabbt och enkelt.

Fyll ut de glesa partierna

Eftersom en lugg tar hår från sidorna, kan ibland sidohåret upplevas lite tunt. Om du dessutom upplever att hårbotten lyser igenom, kan Toppik hårfiber genast hjälpa till så att håret ser tjockare och fylligare ut.

Använd rätt mängd balsam

Undvik alltför mycket balsam. Lugg har en tendens att snabbare bli lite fet och ”oljig” än resten av håret. Av denna anledningen behöver du inte applicera balsam i luggen varje gång du tvättar det. 

Torka luggen först

När du fönar ditt hår, se till att du fönar luggen först. Eftersom den inte är lika tjock som resten av håret, självtorkar den snabbare. Använd en borste för att hjälpa till att forma och få luggen att ligga platt.

Använd torrschampo

Eftersom luggen är i nära kontakt med ditt ansikte, tenderar den att dra till sig ansiktets naturliga fett och bli mer oljig än resten av håret. En liten dos av torrschampo hjälper då till att absorbera det extra fettet och håller luggen under kontroll och fortsatt fräsch. Ha alltid en liten flaska torrschampo i väskan ifall det behöver åtgärdas när du är på språng.

Blöta ner och börja om

Om din lugg inte ligger som den ska, blöt bara ner den och styla om den igen! Eftersom det är en så pass liten del av håret, går det snabbt att styla om den med en fön och en hårborste.

Lugg till tunt hår

Även om du har tunt hår, fint hår eller lider av håravfall kan du styla håret. Vi ger våra bästa tips på styling för att få mer volym i håret.
Du kan ha lugg även om du har tunt hår, det gäller bara att välja rätt typ av lugg som passar till just ditt ansikte och hår.
Läs mer om luggar till tunnhåriga här:
Lugg till tunt hår

Har du något bra stylingtips för lugg till tunt hår?
Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN