Styling tunt hår och håravfall

Det finns många sätt att styla håret, även om håret är tunt och fint. Det handlar egentligen mer om vad du vill nå för slutresultat. Är syftet med stylingen att dölja håravfall? Att få mer volym i ett annars livlöst hår? Eller att få håret att se fylligare ut? Oavsett anledning så kommer vi här att ge dig några tips för hur du stylar ett tunt hår bäst.

Klipp rätt frisyr

Det mest grundläggande för att kunna styla ditt hår på bästa sätt är att du från början har en bra klippning i håret. Har du klippt en dålig frisyr från början, då blir det svårt att få till stylingen. När du ska klippa dig är det främst två faktorer du bör tänka på - vilken ansiktsform du har och vad du vill uppnå med ditt hår.
Tips på bra frisyrer för dig med tunt hår hittar du här:
Frisyrer for tunt hår

Få ett fylligare hår

Ett av de absolut enklaste och mest skonsammaste tipset här är att använda Toppik hårfibrer. Toppik hårfibrer består av finfördelat statiskt laddat kreatin, samma beståndsdel som ditt naturliga hår är uppbyggt av.
Läs mer om hur du använder Toppik hårfibrer här.

Skydda ditt hår mot värme

Med en plattång finns oändligt många möjligheter att styla ditt hår. Men kom ihåg, använd ALLTID värmeskydd innan du använder värmeverktyg i ditt hår! Tunt, fint hår är ännu mer benäget att försvagas och gå sönder om det utsätts för värme. Ett trasigt hår betyder tunnare hår, vilket gör att ditt redan tunna hår riskerar att bli ännu tunnare. Använd därför alltid den lägsta möjliga temperaturen på dina värmeverktyg. Tänk även på att använda värmeskyddande produkter i håret, som inte tynger ner håret.

Det absolut bästa är att sikta på en stil och frisyr som inte alltid kräver styling med värme, där du istället kan framhäva din naturliga textur i håret så ofta som möjligt.

Styling för män med tunt hår

Det manliga håravfallet brukar börja i vikarna, framme vid hårfästet i pannan och vid tinningarna, vilket gör att hårfästet drar sig sakta men säkert uppåt på hjässan. Håret blir oftast tunnare och ibland blir det dessutom helt kalt i kronan.

Toppik hårfibrer är enkel att applicera på områden vid tinningarna och i hårfästet där håret är tunt, för att skapa känslan av tjockare och fylligare hår.   
Du hittar startpaket med Toppik hårfibrer här:

Styling för kvinnor med tunt hår

När kvinnor drabbas av tunt hår eller håravfall startar det oftast vid benan mitt på huvudet och fortsätter sedan ut över huvudet. Det kvinnliga håravfallet innebär oftast ett generellt tunnare hår, vilket sker över hela hjässan.

För att täcka håravfallet vid benan rekommenderar vi Root touch up, då du kan precisera färgen där den behövs. Skulle du behöva täcka större ytor rekommenderar vi istället Colored thickener.
Du hittar Root touch up här:

Mer volym med rätt shampoo och balsam

Frisyrer med volym och lyft är lättast att få till med ett nytvättat och rent hår. Tvätta håret med ett skonsamt schampo som Viviscal Densifying Shampoo i hårbotten och håret närmast botten. Skölj ur och applicera sedan Viviscal Densyfing Conditioner i längderna och topparna.
Läs mer om volymschampo här: 
Volymschampo för tunt hår

Föna för att få mer volym

Att föntorka ditt hår upp och ner är det bästa sättet för att skapa volym åt tunt, fint hår. Applicera en liten mängd av Toppik Hair Fattener Advanced Thickening Serum i håret och kamma försiktigt igenom för att fördela produkten. Torka sedan håret och håll munstycket på hårfönen riktat nedåt för att skapa volym men undvika att håret blir frissigt. Torka håret cirka 90% torrt, släta sedan ut håret med hjälp av fön och rundborste.
Du hittar Toppik Hair Fattener Advanced Thickening Serum här:

Täck synlig hårbotten

När man har tunt hår eller lider av håravfall händer det ofta att hårbotten syns igenom. Det kan ibland göra att man då väljer bort att ha vissa frisyrer, trots att man egentligen vill ha just den där frisyren. Lösningen är dock mycket snabb och snygg, men framför allt enkel. Toppik colored thickener och Root touch up gör jobbet. 

Toppik colored thickener

Toppik colored thickener är färgspray för hår och finns i fyra olika färger: svart, mörkbrun, mediumbrun och ljusbrun. Färgerna är mycket naturtrogna, för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Toppik colored thickener är bra för dig som vill täcka större ytor.
Läs mer om Toppik colored thickener här:

Root touch up

Root touch up är en färgspray, som är gjord för håret och finns i fem olika färger: svart, mörkbrun, mediumbrun, ljusbrun och mediumblond. Färgerna är mycket naturtrogna, för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Root touch up är bra för dig som vill täcka mindre ytor.
Du hittar Root touch up här:

Har du några hemliga och bra tips för styling på tunt, fint hår? Berätta gärna för oss! 

Lämna en kommentar i fältet.

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN