Tappa håret som ung man

När man pratar om håravfall och tunt hår, då är det många som genast tänker sig en äldre man. Men vad många inte vet är att det är vanligare än vad man tror att även yngre män och killar drabbas av håravfall och tunt hår. Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får när det handlar om håravfall hos yngre män.

Kan man tappa håret som ung kille?

Att drabbas av tunt hår, håravfall och andra relaterade hårproblem kan drabba män i alla åldrar. Det kan börja så tidigt som i tonåren och i början av tjugoårsåldern.

Vid en ålder av 35 år kommer 66% av alla (amerikanska) män att uppleva någon typ av håravfall och i 50 årsåldern kommer cirka 85% av männen att ha avsevärt tunt hår. För män med ärftligt håravfall kommer 25% att börja se tunt hår eller håravfall redan innan de fyller 21 år.

Är det farligt när yngre män drabbas av håravfall?

När yngre män drabbas av tunt hår eller håravfall behöver det inte bero på något allvarligt, utan det kan bero på så enkla saker som dåliga vanor och livsstil. Det kan även bero på vilka gener de yngre männen bär på. Är det vanligt att män i släkten drabbas av håravfall kan det mycket väl vara därför du tappar hår, trots att du är en ung man. Men det kan även bero på mer allvarliga tillstånd, som exempelvis: androgenetic alopeci eller andra sjukdomstillstånd.
Läs mer om vilka de vanligaste orsakerna till håravfall är här:
Orsaker till håravfall

Varför kan yngre män drabbas av håravfall och tunt hår?

När det kommer till att yngre män som tappar håret, då beror det oftast på dåliga vanor och en osund livsstil. Det kan bland annat handla om att de yngre männen stressar för mycket, äter näringsfattig mat. När yngre män som drabbats av håravfall orsakat av livsstil börjar ändra på sin livsstil och börjar med bättre vanor, då kan de i många fall få tillbaka sitt hår.

DHT kan göra att du tappar håret

Män har mer DHT (hormonet som är ansvarigt för håravfall) än vad kvinnor har i kroppen. Eftersom hårsäckarna är känsliga för DHT, börjar håravfallet i ett tidigare skede för de flesta män än för kvinnor.

Behandla tunt hår hos yngre män

Som tur är finns det många olika metoder som kan åtgärda och behandla håravfall eller tunt hår, när du börjat tappa håret. Är du ung har du dessutom bättre förutsättningar att behandlingen lyckas.
Läs mer om vilka behandlingar som finns för dig som ung man här:
Behandla håravfall som ung

Metoder för att bli av med manligt håravfall

Oavsett ålder finns det metoder för dig som man att ta till för att motverka  ditt tunnare hår eller håravfall. Allt från enkla och snabba metoder som Toppik hårfibrer till större förändringar som att byta livsstil eller genomgå en hjärttransplantation finns att tillgå.
Läs mer om vilka metoder som finns här:
Bli av med tunt hår och håravfall

Har du erfarenhet av att tappa håret som ung man? Dela gärna med dig bland kommentarerna nedan.

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN