Upptäcka håravfall

Upptäcker du att det blivit mycket mer hår på kudden än vanligt? Eller att din hårbotten plötsligt börjat bränna sig i solen? Ofta upptäcker de drabbade rent slumpmässigt att de börjat bli tunnhåriga. Men vad är det egentligen man ska kolla efter och hur vet man att man börjar bli tunnhårig egentligen?

Håravfall mycket vanligt

Först och främst måste vi klargöra att drabbas av håravfall är mycket vanligt och kan drabba både män och kvinnor. Det viktiga är bara att när man konstaterar att man drabbats av håravfall, då bör man ta reda på orsaken till håravfallet. Det finns mer eller mindre allvarliga tillstånd som kan orsaka håravfall.
Läs mer om vilka de orsakerna kan vara här:
Orsaker till håravfall

Varningstecken att leta efter

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska kolla efter för varningstecken, därför har vi här på Toppik samlat ihop en lista med saker att fråga dig själv.

Är det mycket hår på hårborsten?

Känner du att det bara blir mer och mer hår på din hårborste, varje gång du borstar håret? Att du knappt vågar borsta håret, för att du är rädd att göra det värre?

Ser du mycket hår på kudden?

Finns det en stor mängd hår på din kudde varje gång du vaknar på morgonen? Även om du upplevt att du sovit stilla hela natten?

Blir avloppet i duschen fullt med hår?

Upplever du att avloppet i duschen numera alltid blir fullt med hår efter varje gång du tvättat håret? Har du provat att byta shampoo. Men vilket shampoo du än har provat, så ger det fortfarande ingen effekt?

Har hästsvansen blivit tunnare?

När du sätter upp håret i en hästsvans, blir hästsvansen inte riktigt lika snygg och tjock som du kommer ihåg den, utan en betydligt smalare variant pryder numera ditt huvud?

Ser du mer blottad hud när håret dras bakåt?

Har hårfästet börjat krypa sig upp högre på hjässan? Känner du att numera har det hänt att din hårbotten kan bli bränd i solljus, som den aldrig tidigare blivit?

Är det flertalet påståenden som du känner igen? Då kan det kanske vara läge att kolla upp vad det kan bero på. De flesta håravfall beror på helt naturliga faktorer, men det finns även mer allvarliga tillstånd som bör uteslutas, för att vara på den säkra sidan.
Läs om vilka orsaker som kan vara bidragande till ditt håravfall här:
Orsaker till håravfall

Mer allvarliga varningstecken

Om du märker att du har hårbottenirritation som torr hud, missfärgning som röd hud, eller om du börjar se små kala fläckar i hårbotten, ska du omedelbart kontakta läkaren så att han eller hon kan bedöma situationen. Denna typ av håravfall kan vara en reaktion på något allvarligare som händer med din hälsa.

Stress och håravfall

Att se några av dessa tecken kan orsaka allvarliga bekymmer, särskilt i ung ålder. Att stressa upp sig kommer dock inte att göra ditt hår något gott, snarare tvärtom, då stress är en av de faktorer som faktiskt kan bidra till ökat håravfall.
Medan vi förstår att håravfall kan orsaka både bekymmer och stress finns det fortfarande många alternativ tillgängliga för dig. Det vi rekommenderar är självklart den snabba lösningen: Toppik hårfibrer. Då kan du snabbt och lätt se direkta resultat på att håret ser mycket tjockare och tätare ut. 

Återigen, se till att leta efter tidiga tecken, så att du potentiellt kan härleda vad som orsakar håravfallet.
Läs mer om hur stress kan påverka håravfall här:
Stress och håravfall

Upptäcka håravfall och tunt hår i tid är avgörande

Upptäcka håravfall och tunt hår i tid är avgörande
Oavsett om det finns en lösning för din typ av håravfall kan du upptäcka hur du bättre tar hand om dig själv och ditt hår genom att veta vad du ska leta efter tidigt, samla fakta och vidta förebyggande åtgärder för att minimera framtida skador.
Läs mer om håravfall för unga personer här:
Ung med håravfall

Har du själv erfarenhet av att upptäcka att ditt hår blivit tunnare? Hur upptäckte du det? Dela gärna med dig av dina erfarenheter bland kommentarerna nedan.

Kategorier: Hårkunskap

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN