Välja rätt frisyr för tunnhåriga

När du ska välja den frisyr som passar dig som är tunnhårig bäst, är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer: livsstil, ansiktsform och hårtyp. När dessa faktorer har beaktats är det dags att titta på alla trender för att se vilken stil som passar just dig och ditt hår bäst. Läs vår guide nedan för att lära dig mer om hur du ska tänka när du väljer frisyr för tunnhåriga.

Livsstil

Den första faktorn som spelar in när du väljer rätt frisyr för dig som är tunnhårig, är din livsstil. Du känner din livsstil bättre än någon annan.
Om du föredrar att trycka på snooze-knappen och spendera några extra minuter i sängen varje morgon, då bör du välja en frisyr för tunnhåriga som inte kräver lika mycket underhåll. 

Om du exempelvis är en aktiv person, som tvättar håret ofta och inte vill lägga så mycket tid på att underhålla håret, då passar snaggat bäst.

Ansiktsform

Käklinjen och ansiktsstruktur är intressanta faktorer, men blir ofta förbisett när killar och män med tunt hår väljer sin frisyr.
Om din käklinje är kvadratisk passar du oftast bättre i en frisyr som är “clean” och kort på sidorna.
För käklinjer som är rundare och mjukare, tenderar ansiktet att vara mer i proportion, vilket gör att nästan alla frisyrer kan passa.

Hårlinje och krona

Vad som händer med hårlinje och kronan på huvudet har spelar stor roll när man ska välja rätt frisyr för tunnhåriga män och kvinnor.
När män blir äldre och mer tunnhåriga tenderar hårformen att förändras. Vanligtvis genom höjda vikar längst hårfästet. Men även genom en stor kall fläkt, mitt på huvudet, vanligtvis kallad kronan eller månen, som gör att håret blir som en krans runt om. Vissa män drabbas av höjda vikar, medan andra drabbas av en kall krona. Men det finns även de män som drabbas av båda varianterna.

Majoriteten av alla män blir dessutom tunnhåriga generellt. Detta är mycket vanligt och drabbar som sagt majoriteten av alla män vid en viss ålder. Men lugn, det går att välja rätt frisyr för tunnhåriga män, även med dessa hårproblem.

Hårtyp

En utmanande faktor att ta hänsyn till är hårtyp, eftersom det tyvärr är något som inte kan ändras. Om ditt hår är lockigt, kanske du vill ha en frisyr som är längre på toppen, för att markera din naturliga struktur och ha kortare hår på sidorna.
Lider du av en tunnare bena i håret eller fläckvis håravfall, då kan du behöva använda Root touch up för att dölja synlig hårbotten. Root touch up är en enkel färgspray för hår, med hög precision.
Notera dock att om du lider av fläckvist håravfall, då behöver du ha hår med viss längd runt de kala fläckarna, så det även finns hår att täcka över fläckarna med. Med andra ord, så finns det många olika alternativ på frisyrer att välja mellan för de som har tunt hår, du behöver vara lite mer kreativt.
Root touch up hittar du här:

Välja frisyr kvinna

Bara för att du är tunnhårig kvinna innebär det inte att du inte passar i några frisyrer. Du kan fortfarande ha en kvinnlig frisyr, trots att du är tunnhårig.
Vi har listat de bästa kvinnliga frisyrer när du har tunnare hår här:
Frisyrer för kvinnor med tunt hår

Välja frisyr man

Tunnhårighet hos män kan visa sig på helt olika sätt. Vissa får höga vikar längst hårlinjen, medan andra får en krans mitt på huvudet. Men det betyder inte automatiskt att du måste snagga hela håret, bara för att du har tunnare hår.
Vi har listat de bästa frisyrerna för dig som man med tunt hår här:
Frisyrer för män med tunt hår

Styla ditt hår rätt

Beroende på ovanstående faktorer så kan du alltid styla ditt hår, för att få lite mer variation. Men när man har tunnare hår behöver man ta det lite försiktigt och tänka på lite olika faktorer. Tex att använda skonsamma produkter, så som Toppik hårfibrer
Läs alla våra tips om hur du stylar tunnare hår bäst här:
Styla tunt hår

Hur tänker du när du väljer rätt frisyr för tunnhåriga? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Taggar: Frisyr |

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN