Vård av tunt hår

Om du är tunnhårig eller lider av håravfall, är det extra viktigt att du vårdar ditt hår på rätt sätt, så du inte riskerar att få ännu tunnare hår. Men hur sköter man då om sitt hår om man har tunt hår, fint hår, tunnare hår, drabbats av håravfall eller är tunnhårig? Du kan vara lugn, vi har i guiden nedan samlat ihop våra bästa tips på hur du vårdar din tunnhårighet.

Undvik belastning på håret

Man bör alltid vara försiktig med hårstråna, speciellt när man har tunt hår. När man belastar håret för mycket, då är risken stor att hela hårstrået dras ut från hårsäckarna. Det blir likt en vaxning, där hela hårstrået dras ut. Skillnaden här är då att vid en vaxning är själva syftet att håret inte ska växa tillbaka igen. Vilket inte riktigt är syftet när man exempelvis har håret uppsatt i en hästsvans.

Vanliga belastningar som man gör på håret är att ha hårt bundna frisyrer. Det kan handla om allt från flätor och knutar till en sån enkel grej som att ha håret i en hästsvans.

Tänk därför alltid på detta när du gör en uppsättning och är tunnhårig:
Ska du sätta upp en hästsvans? -> Spänn inte tofsen för hårt.
Ska du fläta ditt hår? -> Dra inte i håret mer än nödvändigt och gör hellre en mer ledig fläta än en hårt spänd.

Motstå att vrida och gnugga ditt hår

De flesta med längre hår vet hur enkelt det är att vira och vrida in håret i en turban efter man har duschat, för att få händerna fria, medan håret torkar. Även att gnugga håret med handduken, för att få håret att bli torrt snabbare, är mycket vanligt förekommande hos många.

Men har du tunnare hår eller lider av håravfall är vrida och gnugga håret något du bör undvika, för att vårda ditt tunna hår på bästa sätt. När du vrider eller gnuggar tunt hår, som många gånger är mycket skörare än vanligt hår, då riskerar du att skada håret.

Skydda ditt hår mot värme

Använd ALLTID värmeskydd innan du använder värmeverktyg i ditt hår! Tunt, fint hår är ännu mer benäget att försvagas och gå sönder och trasigt hår betyder tunnare hår. Använd alltid den lägsta möjliga temperaturen på värmeverktyg eller sikta på en stil och frisyr som inte alltid kräver styling med värme, där du istället kan framhäva din naturliga textur i håret så ofta som möjligt

Använd kam med bredare tänder

En kam med tätare tänder kan lätt dra ut hela hårstrån på tunnare hår. Därför rekommenderar vi en kam med bredare tänder, för att vårda ditt tunna hår. Dra den bredtandade kammen i håret, nära hårbotten, istället för rakt ut i luften. På detta sätt drar du inte lika hårt i håret. Ha som vana att alltid torka håret innan du kammar det. Då vårdar du ditt tunna hår på bästa sätt.

Klipp rätt frisyr

För att sköta sitt hår rätt gäller det att klippa håret rätt. Alla hår kan inte ha alla frisyrer. Var därför noga med att du klipper rätt frisyr när du är hos frisören. Kombinera gärna din frisyr med Toppik hårfibrer, då har du ett större urval av frisyrer att välja mellan. 
Läs mer om hur du väljer rätt frisyr här:
Välja rätt frisyr för tunt hår

Föna för att få mer volym

Att föntorka ditt hår upp och ner är det bästa sättet för att skapa volym åt tunt, fint hår. Applicera en liten mängd av Lanza Volume Gel i håret och kamma försiktigt igenom för att fördela produkten. Torka sedan håret och håll munstycket på hårfönen riktat nedåt för att skapa volym men undvika att håret blir frissigt. Torka håret cirka 90% torrt, släta sedan ut håret med hjälp av fön och rundborste.
Du hittar Lanza Volume Gel här:

Hur brukar du vårda ditt tunna hår? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Skriv en kommentar

NYASTE INLÄGGEN